Anda Ingin Belajar Pelaburan Saham?

Anda baru ingin untuk mengetahui dunia pelaburan? Atau anda seorang pelabur yang ingin mengetahui kaedah menjana keuntungan dengan cara yang lebih senang dan terbukti?

TEMUI STRATEGI TERUNGGUL PELABURAN SAHAM

Ketahui kaedah terunggul untuk melabur saham dengan menghadiri Bengkel Saham Patuh Syariah secara PERCUMA Sesi ini Tidak ada Rakaman Dan Ulangan Kerana Ini Merupakan Sesi Siaran Langsung. Tempat duduk adalah TERHAD!

Kerisauan yang timbul di sekeliling kita menyebabkan ketidaktentuan di pasaran di Malaysia mahupun global, namun seperti sejarah-sejarah yang lepas setiap krisis akan mendatangkan peluang! Gunakan peluang ini untuk melabur di syarikat-syarikat yang berkualiti dengan harga yang murah, dan pegang saham tersebut untuk jangka masa yang panjang selagi prestasi meyakinkan dan biarkan kuasa pengkompaunan untuk mengandakan lebih 10x kekayaan anda.
Mengapa anda harus menyertai Kelas Online ini?
Untuk memperoleh lebih banyak pendapatan pasif secara selamat dan konsisten
Bagi memenuhi keinginan menimba ilmu mengenai cara yang betul untuk meningkatkan keuntungan selepas mengalami kerugian dalam pasaran saham
Untuk mencapai kebebasan kewangan diri sendiri dan juga keluarga anda.

Ingat ya, anda harus bertanggungjawap dalam melabur duit anda, jadi pilihlah dengan bijak. Saham yang popular atau murah belum tentu mempunyai kualiti! 

Betul ke Boleh Buat Duit Dengan Saham?

Anda mungkin masih khuatir sama ada pelaburan saham adalah satu kaedah yang bagus untuk membina kekayaan. Ada rakan yang berkata modal pelaburan mereka hangus, tips turun naik harga saham yang diberikan seseorang kepada mereka tidak menjadi, ataupun mustahil untuk menjana keuntungan daripada pasaran saham.

Tapi hakikatnya, semua khabar angin yang memberikan imej buruk tentang bermain saham ini biasanya datang daripada mereka yang tidak mengetahui kaedah betul untuk melakukannya. Adakah anda biasa dengar khabar angin seperti ini?

Khabar Angin Yang Biasa Anda Dengar Tentang Pelaburan Saham:

 • Bermain saham adalah sesuatu yang spekulatif, sama seperti berjudi.
 • Risiko pelaburan saham adalah sangat tinggi.
 • Pelaburan adalah sesuatu yang sangat rumit dan memerlukan kepakaran yang tinggi.
 • ​Anda perlukan modal yang besar untuk bermula.
 • ​Melabur saham memerlukan komitmen yang tinggi dan memakan banyak masa.

Yang Sebenarnya:

 • Bermain saham seperti berjudi itu adalah cara yang salah, dan ada kaedah betul untuk melakukannya.
 • Risiko hanya tinggi kalau anda tiada ilmu.
 • Anda boleh mula melabur saham walaupun dengan modal yang kecil, iaitu serendah RM100.
 • Pelaburan saham adalah bersifat pasif dan tidak memerlukan “trading” secara aktif.
Mulalah melabur dengan penuh keyakinan !!
Pasaran saham adalah pelaburan aset yang terbaik dan berpotensi untuk menjana pulangan keuntungan. Walau bagaimanapun, jika anda tidak mengetahui cara yang betul, anda mungkin akan berhadapan dengan risiko yang tinggi.

Setiap individu mempunyai KEUNIKAN Profil Pelabur yang tersendiri. Setiap Profil Pelaburan mempunyai strategi dan hala tuju yang berbeza untuk berjaya dalam pasaran saham. Oleh itu, fahami mengenai KEUNIKAN Profil Pelabur anda sendiri dan gunakan strategi yang tepat sebelum anda memulakan pelaburan.
Apa yang akan anda pelajari?
 • Strategi Melabur Nilai ("Value Investing") yang terbukti dan digunakan oleh pelabur terunggul di dunia.
 • Formula rahsia berkaitan kaedah mencari syarikat yang sesuai untuk dilaburkan dalam masa kurang daripada sepuluh minit sahaja.
 • Sistem Langkah Demi Langkah dalam pengurangan risiko sebelum anda melabur dalam pasaran saham.
 • ​Kriteria dalam memastikan perolehkan keuntungan dan pendapatan pasif yang konsisten.
 • Penelitian dan kajian kes terhadap syarikat patuh syariah yang tersenarai mengenai penglibatan mereka dalam kegiatan pelaburan.
 • ​Dan banyak lagi...

 Sebagai Tanda Pengharagaan Atas Kehadiran Anda Ke Sesi Seminar LIVE Anda Akan Diberikan Kajian Kes Syarikat Berkualiti Secara Percuma Pada Hujung Sesi Nanti !!

Kajian Kes Ini merupakan sebuah syarikat yang memberi jumlah pulangan keuntungan kepda pelabur sejak 2012 lebih 50% dan ia juga merupakan sebuah syarikat patuh syariah di Malaysia.

Apa Kata Mereka Yang Telah Hadir Belajar?
Apa Kata Peserta Kami
Kenali Jurulatih Kami
HELMY KASIM
Speaker, Trainer dan Coach untuk VI College

Beliau pernah berkhidmat dengan beberapa syarikat multi nasional termasuklah Bank Pelaburan. Pernah memegang jawatan sebagai Pengurus Besar dalam firma penasihat kewangan berlesen daripada Bank Negara Malaysia (BNM) dan Suruhanjaya Sekuriti yang menawarkan perkhidmatan penasihat kewangan dan pelaburan patuh syariah yang merangkumi pelaburan saham dan perancangan persaraan.

Beliau juga merupakan ahli Perancang Kewangan Berdaftar Syariah (“Shariah Registered Financial Planner (SRFP)”) yang berdaftar di Majlis Perancangan Kewangan Malaysia (“Malaysian Financial Planning Council (MFPC)”) dan mempunyai kelayakan untuk Melatih Pelatih oleh MFPC. Beliau juga pernah menulis beberapa artikel mengenai pelaburan.

Beliau percaya bahawa pelaburan saham yang menggunakan kaedah Melabur Nilai merupakan satu proses yang perlu dipelajari oleh setiap orang dalam menangani isu keperluan kewangan dan untuk mencapai matlamat kewangan peribadi serta dapat memberi pelbagai manfaat secara amnya.
Daniel Lim
Speaker, Trainer dan Coach untuk VI College
Daniel Lim adalah seorang pelabur yang mempunyai pengalaman pelaburan hartanah selama 5 tahun dan pengalaman praktikal sebanyak 3 tahun melabur di pasaran saham. 

Dengan pengetahuan yang begitu luas dalam kedua-dua jenis pelaburan, beliau dapat membina kekayaannya dengan apa yang dikenali sebagai kaedah “twin turbo” di mana kekayaan peribadinya melonjak dalam masa yang singkat.

Beliau kini ialah speaker, trainer dan coach untuk VI College di mana beliau mengajar value investing kepada ratusan pelajar di Malaysia. Selain daripada mengembangkan kekayaan peribadinya, dia juga sedang menguruskan portfolio kewangan keluarganya sebanyak 7 digit yang terdiri daripada hartanah dan saham. Impian dan misi peribadinya adalah untuk mencapai kebebasan masa dan kewangan serta menolong orang lain merealisasikan impian mereka melalui pelaburan saham. 
Mengenai Kami
VI College  adalah salah sebuah institut pendidikan kewangan terbesar yang menawarkan seminar di Singapura dan Malaysia.

Sekarang, VI College berjaya mengubah kehidupan lebih daripada 16,000 orang yang telah dipimpin oleh anggota pasukan yang professional dan bersemangat. Kami bermatlamat untuk menjadi “Pelatih Global Nombor 1 Value Investing” dalam melengkapkan ilmu pelaburan yang betul kepada semua.

VI College telah jelajah lebih daripada 20 bandar di seluruh dunia dengan program “VI Bootcamp”, di Taiwan, Thailand, Myanmar, India, Vietnam, Dubai dan banyak lagi.

Pasukan VI College sangat berpengalaman dalam pengajaran prinsip dan teknik Value Investing, memberi peluang kepada sesiapa yang hendak menjadi pelabur saham sehingga berjaya dan mencapai kebebasan kewangan.

Penafian: Ini bukan skim cepat kaya atau peluang MLM. Anda akan diajar bagaimana mengenal pasti pelaburan saham dan pelaburan harta tanah dengan profil yang lebih selamat yang dapat memberi pulangan dalam bentuk dividen, sewa atau keuntungan modal. Semua bentuk pelaburan membawa risiko, termasuk risiko kehilangan semua jumlah yang dilaburkan. Aktiviti seperti itu mungkin tidak sesuai untuk semua orang.

Copyright 2020 - 8VI Malaysia Sdn Bhd | Privacy Policy